Woontrends 2023

We zijn natuurlijk allemaal benieuwd naar de grootste woontrends van 2023. Als we kijken naar volgend jaar dan zien we dat er zes woontrends zullen zijn. Een aantal zijn al bekend maar een aantal ook nog niet. Wat in ieder geval zeker is is dat we meer kleurrijke plafonds en wanden zullen tegenkomen. Lees snel verder en haal inspiratie uit de woontrends voor 2023.

Corona heeft veel invloed gehad op ons leven. Iedereen heeft veel binnen gezeten en snakt ernaar om weer lekker naar buiten te gaan. Er is veel meer behoefte naar vrijheid ontstaan en mensen willen ruimte om te ademen. Dit is ook terug te zien in het interieur van 2023. Bloemen en planten zullen vaker terug te zien zijn omdat deze ons energie geven. Mensen willen graag het buiten naar binnen halen en dit zal dan ook vaker samengetrokken worden. Moes tuinieren wordt steeds populairder en door de corona crisis hebben mensen nog meer de behoefte om zelfvoorzienend te leven. Een moestuin kan dan ook zeker niet ontbreken in de tuin.

De laatste jaren is er aandachtig gekeken naar het interieur. Niet alles is zo functioneel en comfortabel als we misschien dachten. Mensen zullen zich meer gaan richten op producten met een hoge kwaliteit en langere levensduur.  

Exclusieve vintage items waren de afgelopen jaren al in trek en dit zal ook weer terug komen in 2023. Dit is dan ook weer goed voor de duurzaamheid. Exclusieve vintage meubelen beschikken over een verhaal, zijn uniek en hebben veel charisma. De behoefte naar een uniek interieur is er en door middel van deze artikelen kan dit gecreëerd worden. Wanneer je een uniek artikel hebt gevonden naar een lange zoektocht heeft dit men vaak veel voldoening.

Witte muren zijn zo 2022! In 2023 zullen we veel meer kleur op de muren gaan zien. Opvallende kleuren worden vaak doorgetrokken naar het plafond om zo een fijne hoek te creëren. We zullen het ton sur ton effect ook vaker gaan terug zien. Dit wordt gecreëerd door de kleur van bijvoorbeeld deuren of kozijnen net een tint donkerder te maken dan de muren. Muren zullen voorzien worden van artistieke uitingen. Dit zal vaak in de vorm zijn van cirkels, geometrische vormen en cirkels.

 

6 Woontrends 2023

De vijf woontrends van 2023 op een rijtje:

  • Mangohout
  • Maritiem
  • Art Deco
  • Bohemian
  • Scandinavisch
  • Minimalistisch

 

Woontrend 1: Mangohout

Een trend die de laatste jaren flink in opkomst is is mangohout. Duurzaamheid wordt steeds belangijker en mensen gaan zich dan ook steeds vaker duurzame keuzes maken. Mangohouten meubelen is één van die keuzes. Mangohout wordt gemaakt van de mangobomen die geen mango's meer produceren. 

Mangohout is een robuuste houtsoort met een warme uitstraling. Deze meubelen voegen veel sfeer toe aan uw woning. Meubel Meester heeft een ruim assortiment aan mangohouten meubelen als:

Woontrend 2: Maritiem

Een woontrend van 2023 is maritiem en hierbij kan de verbeelding vaak op hol slaan. Er zal veel gebruik gemaakt worden van turkoois, wit en blauw. Dit zal gecombineerd worden met verweerd hout wat een verhaal kan overbrengen. De behoefte naar rust en zuurstof is sterk en door de kleur blauw en het gebruik van frisse planten te te passen kan dit gecreëerd worden. Muren worden daarbij gedecoreerd met schelpsoorten en mossels.

 

Woontrend 3: Art Deco

Art Deco is ook een van de trends die we terug zullen zien in 2023. Binnen Art Deco zien we vaak klassieke elementen van hoge kwaliteit, kleuren als koninklijk blauw en dieppaars en geometrische vormen. Ook zitten er vaak elementen in verwerkt die afkomstig zijn uit Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Tot slot zien we vaak weelderige printjes, goud- en zilver accenten en spiegelende oppervlakken.

 

Woontrend 4: Bohemian

Boho, oftewel bohemian zal vaker en vaker terug te zien zijn in het interieur van 2023. Deze woonstijl wordt vaak gekenmerkt door zijn artistieke stijl in combinatie met natuurlijke tinten en verschillende typen meubels maar kan ook een mix aan kleuren bevatten. Bohemian is dus eigenlijk op te delen in 2 verschillende soorten, de kleurrijke variant en de variant met natuurlijke en elegante tinten, warme houtsoorten en rode ondertoon in combinatie met een sur ton effect. De natuurlijke elementen zijn vaak afkomstig uit exotische oorden en dit zorgt dan ook voor de dromerige sfeer. Producten en elementen die terugkomen zijn schelpen, franjes, diermotieven, veren en houten ornamenten. Ook op muren worden deze elementen gebruikt, denk hierbij aan wandpanelen van kokosnoot, behang van boomschors of fineer of wanden in verschillende soorten hout. Planten zijn ook zeker aanwezig binnen de bohemian sfeer. Planten die vaak terugkomen zijn monstera, bananenplant, olijf, cactus of vijg.

 

Woontrend 5: Scandinavisch

Een trend die waarschijnlijk niet als een verrassing komt is de Scandinavische trend. Deze trend is al een paar jaren gaande en zal ook in 2023 weer terugkomen. De stijl straalt licht-, luchtig- en tijdloosheid uit. Het heeft een rustige sfeer en brengt harmonie in huis. De meubels zijn vaak gemaakt van essen of beukenhout en worden gecombineerd met zachte textielsoorten. Daarnaast is het ook minimalistisch van vorm en is het zeer comfortabel. Deze stijl bevat veel frisse en zachte tinten en is te herkennen aan de harmonie in basiselementen en de kleuren. In het noorden is het vaak lange tijd donker in de winter. Hierdoor is de behoefte naar lichte en frisse tinten groot en dit is dan ook terug te zien in het meubilair.

 

Woontrend 6: Minimalistisch modern

Deze trend is terug te vinden in alle tijden. Het kan herkend worden aan de strakke vormen, sobere materialen en ingetogen kleuren. De laatste jaren is er vanuit de mens meer behoefte aan functionaliteit en comfort. Deze stijl past deze kernwaarden uitstekend toe. Het leven is vaak stressvol en deze woontrend speelt juist in op een rustige en veilige omgeving met weinig prikkels. Corona heeft een nieuwe manier van werken geïntroduceerd, namelijk het thuiswerken. Dit zal de komende jaren steeds meer de norm worden. Hierdoor is een thuiswerkplek dan ook niet meer weg te denken uit een huis. Meubel Meester heeft een hoop thuiswerk meubels om een fijne thuiswerkplek te creëren.

Terug naar blog